keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Suomen tulevaisuus?

   Varoitus, luvassa hieman kärkästä ja ehkä jopa vähän liioiteltua tekstiä. Tämä on vain pohdintaa eikä siitä tarvitse hermostua. :) Kommentoikaa ihmeessä!

   Olen miettinyt sellaista asiaa, että onko Suomella todella varaa olla niin hyvinvointivaltio kun nyt väkisin pyritään olemaan. Koulutus on ilmaista(jopa maahan koulun takia muuttaneille ulkomaalaisille, jotka eivät ole maksaneet veroja suomeen koskaan) ja terveydenhuolto on lähes ilmaista. Tai näin sanotaan. Tottakai ne kaikki maksaa ja maksu peritään verottamalla kaikkia isolla kädellä. Tai siis yrityksiä ja niitä, jotka käyvät töissä tai sijoittavat varallisuuttaan. Ymmärrän täysin, että Suomen kansa hyötyy tällaisista eduista kuten ilmainen koulutus, mutta onko meillä varaa siihen ylellisyyteen? Tällä hetkellä palkat suhteessa ruuan ja palveluiden hintaan ovat jo niin pienet, että ihan normaalit työssäkäyvät ihmiset kärsivät rahapulasta. Palkat ovat pienet johtuen siitä, että yritykset eivät voi maksaa enempää korkean verotuksen takia, jos haluavat olla menestyvä yritys. Pieni palkka työntekijälle verotetaan häikäilemättömästi useita kertoja. Ensin palkasta menee tuloveroa noin 23%. Seuraavaksi peritään arvonlisäveroa 24% kun ostaa jotain käteen jääneellä rahalla. Tämän jälkeen, jos käteen on jäänyt jotain pakollisten hankintojen jälkeen ja työntekijä sijoittaa sen, sijoituksen tuomasta rahasta napataan taas 30%. Tästä huolimatta jos työntekijä saa hankittua omaisuutta ja kuolee, niin valtio on taas perimässä jo monta kertaa verotetuista varoista suunnatonta siivua perintöveroa, pahimmillaan jopa 35% perinnön arvosta. Todellinen verotus tässä maassa on aivan uskomattoman suuri. Suomen talous ei voi kasvaa näin! Kuluttajalla ei ole varaa kuluttaa. Yrityksen pitäminen Suomessa on niin kallista, että vienti tökkii suurien valmistuskustannusten takia, joka syö osaltaan suomen taloutta. Miksi joku ulkomaalainen yritys ostaisi suomesta jotain, kun samankaltaisen tuotteen saa halvemmalla jostain toisesta maasta. Suomen taloutta on pyritty kohentamaan lähinnä vain veroa nostamalla, vaikka olemme jo palkka/hintataso vertailussa maailman kalleimpia maita. Ei ei! Tulevaisuus näyttää pahalta.


   Tämä karvojanostattava verotus johtuu mielestäni siitä, että Suomi yrittää väkisin pitää hyvinvointivaltion leimansa, vaikka siihen ei missään nimessä olisi varaa. Näistä kalliista eduista on pakko alkaa luopumaan jossain vaiheessa. Tiedän sen, että tämäkaltaisten asioiden puhuminen saa ihmiset raivostumaan, mutta onko Suomella varaa näihin hyvinvointivaltion etuihin, joita nyt pidetään yllä velan avulla. Kustannuksista en tiedä tarkemmin, mutta suomessa on alle 6 miljoonaa ihmistä, joista on työtä tekeviä noin 2,5 miljoonaa, työttömyys hipoo 8 prosenttia ja loput ovat eläkeläisiä ja lapsia. Yhden hyvinvointivaltion pyörittämisestä koituu kuitenkin aika iso lasku yrityksille, joiden vienti ei toimi ja 2,5 miljoonalle työssä käyvälle, joista liian iso osa hipoo köyhyyttä. Miksi työntekijä haluaisi jäädä Suomeen tekemään työtä jos kielitaitoa löytyy ulkomailla pärjäämiseen? Miksi yrittäjä haluaisi Suomeen jättää menestyvän yrityksensä kun bisneksessä ei maiden rajoja tunneta? Patriotismi ei bisnesmiestä loppujen lopuksi paljon kiinnosta, kun numerot sanelevat teot. Voi kumpa joku vaikutusvaltainen ihminen ymmärtäisi pian tarttua tähän ongelmaan ennen kun syödään taas pettuleipää.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti