keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Vuoden kuulumiset ja kirjoittamisen jatkaminen

Moi lukijat!

   Kirjoitukseni loppui viime vuoden Elokuussa. Tämä johtui siitä, että oma taloudentilani muuttui niin, että sijoittaminen ja säästäminen oli hyvin vaikeaa. Näin ollen, en saanut kirjoitettua blogiin oikein minkäänlaista motivoivaa sisältöä. Tilanne meni niin pahaksi, että jouduin jopa elämään osittain säästöilläni, mutta matkani taloudelliseen vapauteen on edelleen aikataulussa, ellei jopa hieman edellä.  Nyt tilanne on normalisoitunut ja oman säästöprojektin jatkaminen tuli ajankohtaiseksi. En missään vaiheessa lopettanut sijoitustoimintaa, en vain ole lisännyt pääomaa salkkuuni. Salkkuni Nordnetissä on toiminut ihan ok ja vuoden tuotto on ollut 31,44%. Toki nykyään yli puolet sijoituksistani on muualla kuin Nordnetissä, mutta siitä lisää myöhemmin.
Asunnon myynti

   Myimme asuntomme, jonka omistin entisen naisystäväni kanssa puoliksi ja siitä saadut varat siirsin suoraan sijoituksiin. Asunnon myyminen ei ollut kuitenkaan ihan yksikertainen saatika nopea projekti. Asunto oli myynnissä lähes 11 kuukautta ilman, että saimme yhtäkään tarjousta. Myynnin ajoitus oli väärä, mutta tilanteen sanelema pakko ajoi meidät myymään asunnon. Asunnosta saatu hinta kuitenkin lopulta mielytti kaikkia osapuolia ja kaupat syntyi. Myynti auttoi minua saamaan hätärahaston takaisin täyteen mittaansa ja sijoitukset aikatauluun alkuperäisen suunnitelman mukaan. Nyt myös aukeaa hieman lisää mahdollisuuksia sijoitustoiminnassa. Esimerkiksi kohtalaisen suurikin lainavipu on nyt mahdollinen kun mitään muita lainoja ei ole häiritsemässä prosessia. Tähän palaan mahdollisesti sitten kun jokin herkullinen ostotilaisuus astuu eteeni. Asunto tai mahdollisesti listaamaton yhtiö.

Hieman muutoksia strategiaan ja uuden alustan ottaminen käyttöön.

   Kerkesin lukemaan paljon sijoittamisesta oman toiminnan ollessa säästöliekillä ja päädyin hieman muuttamaan strategiaani. Aikaisemmin olen hakenut arvonnousua ja pyrkinyt tekemään pohjapoimintoja pikavoittojen toivossa. Nyt kuitenkin olen siirtynyt enemmän osinkoja suosivaan sijoitusstrategiaan. Aikaisemmin myös ostoni kohdistuivat aivan liian suurilta osin Suomeen ja koska halusin tämän asian muuttaa, päädyin ottamaan käyttöön myös toisen kaupankäyntialustan. Alusta on Interactive brokers (IB). Säästöä syntyy huomattavasti, sillä kaupankäyntikulut pienenivät huomattavasti. IB:ssä 1 kauppa maksaa 1 dollarin. Tosin IB:ssä on myös kuukausimaksu, mutta kaupat sisältyvät siihen kunnes kauppoja on niin monta, että välityskulut nousevat kuukausimaksun yli. Tämä on hyvä, koska voin näin sijoittaa osingot pienissä osissa takaisin "töihin".

IB on kaikin puolin mielestäni parempi kuin Nordnet, mutta tulen pitämään Nordnetin salkun myös voimissaan. Kaikki tähän mennessä sinne tekemäni ostot pysyvät siellä ja tulevaisuudessa tulen tekemään pohjoismaiset ostot edelleen sinne. IB antaa minulle huomattavasti paremmat työkalut kaupankäyntiin ja kaupan ajoittamiseen (tekniseen analyysiin).

Olen keskittynyt nyt isoihin osinkojuhtiin ja turvallisempiin yhtiöihin välittämättä juurikaan mahdollisesta arvonnousupotenttiaalista tai sen puutteesta. Osingot ja niiden kasvattamiset ovat tärkeämmässä roolissa. En tähtää siis nopeisiin nousuihin vaan olen enemmän kuin tyytyväinen jos vuosituotto pysyy keskimäärin 12% osingot huomioituna. Toki jos jokin omistamani osake alkaa yllättäen raketoimaan, niin en minä sitä pois mene hätäpäissäni myymään. ;)

-------

Tämä oli tämmöinen nopea ilmoitus, että hengissä ollaan ja blogia on tarkoitus alkaa taas kirjoittamaan. Muista tykätä sivuston facebook sivusta niin saat tiedon ensimmäisten joukossa kun uusi teksi julkaistaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti