tiistai 8. joulukuuta 2015

Salkkuni sisältö - Marraskuu

Tähän kuukausikatsaukseen on vaikea kehittää kerrottavaa. Sijoitukset liikkui normaaliin tapaan ylös alas noin 5,3% alueella päätyen lopulta 1,21% plussalle. Aika perussettiä siis. Omistukset eivät ole muuttuneet kuukauden aika mitenkään. Uutta pääomaa sain laitettua salkkuihin jonkin verran, mutta odotan ostojen kanssa vielä Joulukuuhun kahdesta syystä. 1. Sijoittaja kotiuttavat Joulukuussa tappioitaan verotuksellisista syistä ja näin osakkeiden hinnat voivat mahdollisesti hieman laskea 2. FED on vihjaillut koron nostosta vielä tämän vuoden aikana ja se voi vaikuttaa osakkeiden hintoihin myös. Asuntojen suhteen asiat ovat kulkeneet omalla painollaan. Tuottoja hieman söi isohko veden tasauslasku, mutta muuten täysin normaali kuukausi.


Osinkoja Marraskuussa tuli noin 0,31% Marraskuun ensimmäisestä saldosta. Vuositasolle muutettuna 3,72% mikä on jo hieman järkevämmän kuuloinen lukema. Osingon maksajat olivat KHC, LTC ja O.

Osakkeiden TWR oli, kuten ylempänä jo mainitsin, 1,21% plussalla. Vuositasolle muutettuna se on 14,72%. Tyydyttävä kehitys. Osakkeiden kokonaistuotto tässä kuussa oli 1,52%, johon ei voi olla kuin tyytyväinen.


Nettovarallisuuteni on noussut tämän kuukauden aikana 2,2% mikä ei ole aivan tavoitteessa, mutta tämän kuukauden hitaampi kehitys johtuu siitä, että palkkatuloistani lähti Marraskuussa veroja lisäprosentin mukaan.

Salkun rakenteessa ei ole tapahtunut suuria muutoksia viime katsauksen jälkeen. Käteispaino on hieman noussut.

Toivottavasti seuraavassa kuukausikatsauksessa on jotain kerrottavaakin. Marraskuu oli vähän tylsä kuukausi.

______

Kirjoitatko blogia säästämisestä tai sijoittamisesta? Laita linkki kommentteihin niin käyn lukemassa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti