torstai 2. heinäkuuta 2015

Salkkuni sisältö - Kesäkuu 2015

Taas on kuukausi mennyt kuin siivillä. Keskityin tässä kuussa aika paljon töihin ja osittain siitä syystä salkut(ja blogi) jäi hieman vähemmälle huomiolle. Kesäkuussa tuli kuitenkin ostettuakin jotain ihan viime tipassa eli 30. päivä. Siitä lisää myöhemmin. Kesäkuun tulot olivat oikein mukavat, sillä ylitöitä on tullut tehtyä aikalailla ja lisäksi lomarahat tulivat tähän palkkaan. Kesäkuu on aina siitä mukava kuukausi, että rahaa on ostaa isohkosti. Tuloja kuitenkin hieman söi se, että toinen vuokralainen jätti viimeisen vuokransa maksamatta. Se ei kuitenkaan ole menetetty raha vaan vuokravakuus kattoi vuokrarästin. Kaikki hyvin siis silläkin saralla. Säästöjä Kesäkuussa kertyi noin 39% kaikista tuloista. Säästöjä olisi voinut tulla hieman enemmänkin, mutta remontointiin meni jonkin verran rahaa. Tavallaan sijoitettua rahaa sekin.

Osakesijoitusten TWR-tuotto oli Kesäkuussa pienoinen pettymys, johtuen markkinoiden alakulosta ja osittain myös Kreikan tilanteesta. TWR-tuotto oli -2,99% eli ei nyt ihan mahdottoman kamala tiputus.
Osinkoja Kesäkuussa ei tullut ollenkaan. Asia tosin on nyt korjattu ja osinkoja alkaa taas jatkossa satamaan kuukausittain. Ostin kahta kuukausittain osinkoa jakavaa yhtiötä 30. kesäkuuta. Toinen on Realty Income Corp.(O) ja LTC Properties Inc.(LCT) Näistä molemmat ovat niinsanottuja REITtejä (Real Estate Investment Trust). 

Realty income on erittäin iso yhtiö, jolla on pääasiassa myymäläkiinteistöjä yhdysvalloissa. Se on yksi isoimmista ellei jopa isoin kiinteistösijoitusyhtiö Jenkkilässä. Heidän 2 isointa vuokralaista ovat Walgreen ja Fedex. 2000-luvulla osakekurssi on jatkanut lähes kuopatonta nousua ja osinkoa on jaettu 536 kuukautta yhtäjaksoisesti. Osinkoa on myös nostettu 77 kertaa vuoden 1970 jälkeen. Aika hieno historia(vaikka se ei tulevan tae olekkaan!).

LTC Properties on myös kiinteistöihin sijoittava yhtiö, mutta ala jolle yhtiö vuokraa kiinteistöjään on lähes ainoastaan terveyden huolto tai vanhainkotitoiminta. Vuokralaiset ovat siis varsin vakaita toimioita ja tämä tuo turvaa tulevaisuudesta. Lisäksi meillä on käsissämme lähitulevaisuudessa erittäin iso joukko ikääntyviä ihmisiä ja se turvaa vanhainkotitoimintaa.

Näiden ostojen jälkeen salkun rakenne on seuraava:

Nordnet:
NOKIA (osuus osakesijoituksista 13,71%)
TAALERITEHDAS (osuus osakesijoituksista 23,26%)
LCT PROPERTIES (osuus osakesijoituksista 14,46%)
REALTY INCOME (osuus osakesijoituksista 14,33%)
talvivaara (osuus osakesijoituksista 2,3%)

IB:
KRAFT FOODS (osuus osakesijoituksista 29,71%%)

Käteisenä salkuissa on 2,23%


______

Onko kesä tuonut sinulle mukanaan ostopaikkoja? Onko sinulla suunnitelmia loman varalle?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti