tiistai 2. kesäkuuta 2015

Salkkuni sisältö - Toukokuu 2015

Kuukausi oli todella hiljainen osakesijoittamisen suhteen. En tehnyt ainuttakaan kauppaa ja jopa pörssin seuraaminen on ollut hyvin vähäistä. Tämä johtuu siitä, että tarkoituksenani on haalia kasaan pohjakassaa asuntojen yllättäviä menoja ja vuokrattomia kuukausia varten. Toukokuun säästöprosentti kaikista tuloistani oli 22,77%. Kuukausi on ollut aika hektinen ja opettavainen, sillä olen saanut heti ensimmäisen omistuskuukauden aikana oppia mitä on kun vuokralainen on hankala. Sen enempää tilannetta julkisesti avaamatta, voin kertoa, että oppinut olen paljon tämän kuukauden aikana. Pitää osata katsoa asioita positiivisessa valossa niin itselläkin on paljon parempi olla. Ongelmat opettavat! Ne ovat kuitenkin nyt ainakin suurimmalta osin selätetty ja toivottavasti hetken hengähdys on edessä.

TWR-tuoton olen edelleen laskenut vain osakevälittäjien tilien arvoille, jottei se vääristyisi omista asuntojen arvonmäärityksistä. En ole vielä keksinyt keinoa seurata asuntojen hintojen kehitystä niin tarkasti kuin toivoisin. En voi kuitenkaan ihan joka kuukausi arvioituttaakaan niitä tai asukkailla menee hermot. Ideoita otetaan vastaan!


TWR-tuotto oli Toukokuussa 4,03%. Ihan hyvin siis ottaen huomioon, että odotin laskun jatkuvat vielä pienen korjauksen jälkeen. Alkuvuodesta Toukokuun loppuun TWR on 18,44%. Olen hyvin tyytyväinen vuoden ensimmäisten 5 kuukauden kehitykseen. Toivotaan, että tahti säilyy muuttumattomana myös loppu vuoden.

Osinkoja Toukokuussa tuli 0,43% kuukauden ensimmäisestä kurssista. Vuositasolle muutettuna 5,06%, joka on aika tarkalleen linjassa tavoitteeni kanssa, mutta kuten sanoin edellisessä katsauksessa, niin osinkoja tulee vain 3 kuukauden välein eli todellisuudessa koko vuoden osinkotuotto on surkeassa jamassa tällä hetkellä. Asia korjataan myöhemmin kun taas aloitan osakeostot.

Salkkujen rakenne on sama kuin viime kuussa, hieman eri painoilla:

Nordnet:
NOKIA (osuus osakesijoituksista 19,57%)
TAALERITEHDAS (osuus osakesijoituksista 31,36%)
talvivaara (osuus osakesijoituksista 3,10%)

IB:
KRAFT FOODS (osuus osakesijoituksista 41,6%)

Käteisenä salkuissa on 4,37%


______

Asuntosijoitusten tilanne on aika hyvä. Tuottomielessä kaikki on kunnossa ja pieniä remontteja on tehty tämän ensimmäisen kuukauden aikana jonkin verran. Lähinnä pientä fiksailua sieltä täältä. Tarkoituksena on pitää asunnot kunnossa ja laadukkaina, jotta asukkailla on hyvä ja kotoisa olla. Tässä kuussa menoja oli vähän enemmän kuin olin budjetoinut, mutta ei missään nimessä liikaa. En karsasta sitä, että rahaa menee asuntoihin itseensä, sillä raha mikä niihin menee yleensä myös antaa jotain vastineeksi. Esimerkiksi uuden vuosiksi huoltovapaan kodinkoneen. Tässä kuussa rahaa kuitenkin meni normaalikuluihin, joita maksoin vuodeksi eteenpäin. Tämän kuun menot siis vähentävät tulevien kuukausien menoja. Vuokratuloista meni kaiken kaikkiaan asuntojen kuluihin,ylläpitoon ja huoltoon 41,8%. Lainoja en vielä Toukokuussa lyhentänyt ja veroa en ole ottanut myöskään laskuihin. Nämä kaksi asiaa huomioon ottaessa rahaa ei enää paljon tilin pohjalle jääkkään.

______

Onko kysymyksiä? Mitä mieltä olette siitä, että Blogilista-sivusto lopetti toimintansa?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti