maanantai 6. heinäkuuta 2015

Positiivinen ajattelu ja haaste

Tämän päivän teksti ampuu vähän ohi blogin aiheesta, mutta mielestäni tämä tavallaan myös osuu aiheeseen. Miksi kukaan haluaisi taloudellista vapautta, jos se ei helpottaisi myös onnellisuuden tavoittelua? Eikö se tarkoita silloin sitä, että meistä jokainen haluaa onnellisuutta elämäänsä? Positiivinen elämänasenne tuo nimenomaan onnea elämään ja mikä parasta siihen ei tarvitse suunnatonta omaisuutta tai taloudellista vapautta.

Ruoho on vihreää omallakin puolella aitaa!

Meistä jokaisella on omat ongelmat. Taloudellisia ongelmia, sydänsuruja, suhdeongelmia, työstressiä tai mitä tahansa muuta. Jokaisella on omanlaisensa ongelmat. Raha ei näitä ongelmia poista. Se vain muuttaa niitä. Näin ollen, jos onnellisuutta pyrkii etsimään rahan avulla, ei sitä tule löytämään. Avain onnellisuuteen onkin omissa ajatuksissa ja onnellisuuden löytämiseen ei tarvitse mitään.

Yhteen päivään mahtuu hyviä ja huonoja asioita. On vain itsestä kiinni mihin asioihin keskittyy. Positiivinen ihminen keskittyy hyviin asioihin ja sitä kautta tuntee iloa ja onnea elämässään enemmän kun negatiivinen ihminen. Kun positiivisella ihmisellä tulee eteen ongelma ja se pitäisi ratkaista, hän tekee tarvittavan ja keskittyy sen jälkeen taas hyviin asioihin. Se voi olla erittäin haastavaa, mutta täysin tehtävissä.

Negatiivinen ihminen keskittyy ajattelemaan, mitä muilla on enemmän kuin itsellä tai miten oma elämä on paljon huonompi kuin toisen. Tämä ruokkii huonoa oloa, surua sekä katkeruutta ja syö itsetuntoa ja onnea pois elämästä. Syntyy ikäänkuin noidankehä, joka kasvaa ja kasvaa, kunnes sen kiertäjä on masennuksen pauloissa ja täysin henkisesti luovuttaneena. Vältä tietoisesti negatiivista ajattelua ja hiljalleen elämänlaatusi paranee huomattavasti ja positiivisuus tulee kuin itsestään.

Miksi kirjoitan tästä blogiin?

Elämänlaatu ei ole ainut, joka paranee positiivisesta ajattelusta. Ajattele, että sinulla on tilaisuus valita millaisen ihmisen kanssa teet bisnestä. Kumman seuraavista valitsisit? Ihmisen, joka on positiivinen, hymyilevä, iloinen, motivoitunut ja ahkera vai ihmisen, joka on negatiivinen ja katkera. Vastaus on päivänselvä! Positiiviselle ihmiselle tapahtuu positiivisia asioita ja hän huomaa ne. Negatiiviset asiat hän pyrkii hoitamaan pois ja unohtamaan.  Kun negatiiviselle ihmiselle tapahtuu positiivisia asioita hän ei edes huomaa niitä vaan keskittyy rypemään kaivamassaan kuopassa märehtien vanhoja negatiivisia asioitaan. Positiivinen ihminen viihtyy positiivisen ihmisen kanssa, joten sinun tulee olla positiivinen, että pääset työskentelemään positiiviseen ja optimistiseen ympäristöön.

Positiivisuus vaikuttaa bisnekseen. Jos olet iloinen ihminen saat jokaisessa elämän tilanteessa paremman kohtelun. Osakesijoittamisessa ei ole juurikaan ihmisten välistä kanssakäymistä, mutta positiivinen ihminen näkee salkussaan kehittyneet sijoitukset ja saa niistä motivaatioita, kun taas negatiivinen ihminen näkee salkussaan tappiot ja muistaa vielä vanhatkin toteutuneet tappiot. Tämä saa aikaan sen, että negatiivisesta ihmisestä tulee pessimistinen mikä vaikuttaa suoraan riskinsietokykyyn ja sitä kautta salkun tuottoon.

Asuntosijoittamisessa positiivisuus on erittäin tärkeä piirre. Sijoittajana haluan ehdottomasti positiivisen vuokralaisen. Onnellisen vuokralaisen. Se tekee kaikkien elämästä niin paljon mukavampaa ja keskityn ilomielin pitämään onnellisen vuokralaisen onnellisena. Negatiivinen ihminen on yleensä vuokralaisena huomattavasti vaativampi.

Haaste

Positiivinen ajattelu voi olla välillä vaikeaa, mutta haluan antaa teille haasteen. Kokeilkaa olla positiivinen yhden päivän ajan. Keskittykää siihen, että ette sano mitään negatiivista koko päivänä. Hymyilkää, vitsailkaa ja rakastakaa läheisiänne mahdollisimman paljon. Tutkikaa omaa oloa illalla kun menette nukkumaan. Miltä teistä tuntuu? Voittajalta?


______

Jaa ajatuksesi kommenttikenttään! Oletko positiivinen? Mitä muuta hyvää positiivisuudessa mielestäsi on?

2 kommenttia :

  1. Hei, mielestäni positiivisuus elämässä on kaiken a ja o, se saa kaiken tuntumaan paremmalta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se niin on. Positiivisuus ruokkii positiivisuutta. Positiivisuus myös tuo elämään positiivisia ihmisiä. =)

      Poista