sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Salkkuni sisältö - Tammikuu 2015

   Kuukausi on nyt vierähtänyt uutta vuotta ja ajattelin, että voisin aloittaa kuukausikatsausten kirjoittamisen. Kirjoitan siis jokaisesta kuukaudesta pienen yhteen vedon, jossa avaan hieman miten salkku on toiminut ja mikä on muuttunut.

   Aloitetaan katsomalla arvokehittymiseen ja tuottoon. Kun historiaan katsotaan ja tarkemmin Tammikuun kehitykseen, niin voi huomata, että usein osakekurssit ovat nousseet Tammikuussa. Uskon, että verokikkailulla on osansa tässä ilmiössä, koska sijoittajat myyvät tappiollisia positioita ennen vuoden vaihdetta, jotta saavat vähentää tappiot verotuksessa. Vuoden vaihteen jälkeen myydyt arvopaperit ostetaan takaisin salkkuun jos ne edelleen täyttävät vaaditut kriteerit. Odotan siis yleensä Tammikuulta hyvää kehitystä ja niin se olikin minulle tänä vuonna oikein suotuisa. Lasken salkuistani TWR-tuottoa, jota käsittelin edellisessä tekstissäni. Tammikuussa TWR-tuotto oli 7,88% eli vuositasolle muutettuna se olisi mykistävä 92,78%. No tuo luokema tietenkin on vain kuvitelmaa. En odota ihan noin kovaa vuosituottoa salkuiltani. ;) Tammikuun TWR-tuotto muodostui arvonnoususta, osingoista ja tässä kuussa myös mainittavissa määrin EUR/USD valuuttaparin muutoksista. Osinkoja tuli 0,373% Tammikuun viimeisen päivän kurssista. Vuositasolle muutettuna osinko oli siis 4,39%. Salkkujeni osinkoprosentti on näin ollen ihan kelvollisella tasolla. Sitä arvioidessa tulee ottaa huomioon, että osa omistamistani yhtiöistä maksaa osinkoa vain kerran vuodessa ja ne osingot ajoittuvat Huhti- ja Toukokuulle.Olen tehnyt hieman myös muutoksia salkkuihini. Aloitetaan katsomalla Nordnetin salkkua. Tankkasin Rautea hieman jo Joulukuun puolella, koska hinta oli erittäin houkuttelevalla tasolla. Suunnitelmissa on mahdollisesti luopua omistuksesta piakkoin. Syynä osakkeen pieni vaihto ja tuleva tarve käteiselle. Tankkasin Rautea kuitenkin, jotta saisin siitä puristettua vielä muutaman prosentin voiton. Voi siis olla, että Helmikuussa olen jo luopunut omistuksestani. Lisäksi myin osuuteni Suomen superrahastosta mukavalla voitolla (+11,36% / vuositasolla 30,27%). Tulevina kuukausina tulen myymään loputkin rahastot, koska tarkoitukseni on ostaa sijoitusasunto Kesäkuussa ja tarvitsen sen rahoittamiseen hieman käteistä. Siitä puhun myöhemmin lisää kun asia tulee ajankohtaiseksi.

Tammikuun lopussa Nordnetin salkussa on seuraavien yhtiöiden osakkeita (suluissa osuus kaikista sijoituksistani):

Taaleritehdas   (6.60%)
Altisource Residential Corp   (3.84%)
Canon   (2.96%)
Whitestone   (4.69%)
Talvivaara!!   (0.73%)
Raute   (2.81%)
Nokian renkaat   (4.23%)
Nokia   (4.72%)
F-secure   (0.99%)

Osuudet Nordnetin "super" rahastoista:

Ruotsi   (4.08%)
Tanska   (3.92%)
Norja   (3.32%)

Käteisenä (5.85%)


Seuraavaksi tutkitaan hieman IB salkkua. Luovuin KKR omistuksesta hyvin pienellä voitolla. Myönnän, että hieman hätäilin myynnin kanssa, mutta aina ei osu ajoitus kohdalleen. Halusin vaihtaa yhtiön kuukausittain osinkoa maksavaan Realty income corp:iin (tunnus O). Osinkotuotto on huonompi, mutta osinkoa on nostettu 19 vuotta peräkkäin kolmen kuukauden välein.

Tammikuun lopussa IB salkussa on seuraavien yhtiöiden osakkeita (suluissa osuus kaikista sijoituksistani):

BANCO BRADESCO   (4.88%)
FORD MOTOR   (7.54%)
FIFTH STREET FINANCE   (2.01%)
COCA-COLA   (5.28%)
KRAFT FOODS   (7.26%)
ALTRIA   (7.94%)
PROSPECT CAPITAL   (5.64%)
SEADRILL   (2.75%)
REALTY INCOME  (6.96%)

Käteisenä (1%)

Haluatko lukea lisää kuukausikatsauksiani? Löydät ne täältä!
____

Mitä olet mieltä salkuistani? Mitä mieltä olet kuukausittaisista katsauksista? Jätä rehellinen kommenttisi. Arvostan niitä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti