maanantai 29. heinäkuuta 2013

Helsingin pörssissä pelottava Head&shoulders

   Pyydän anteeksi, etten ole kirjoittanut melkein kuukauteen. Olen viettänyt hieman kesää ja remontoinut asuntoa myyntiä silmälläpitäen. Syksyyn mennessä asunnon pitäisi olla myynnissä. Nyt aiheeseen...

   Helsingin pörssin indeksiin on muodotunut aika pelottava head&shoulders-kuvio. Tämä teknisen analyysin kuvio enteilee nousutrendin loppua ja kurssien laskuun kääntymistä, koska ostajia ei ole tarpeeksi kurssin nousuun. Ostajat ovat yrittäneet nousua siinä onnistumatta jo 3 kertaa ja jos supporttaso (eli neckline, noin 5750 pistettä) rikkoutuu tulee edessä olemaan alamäki. Tässä kuviossa myyntitarketti asetetaan necklinen alapuolelle eli tässä tapauksessa se on noin 5750 pistettä. Sitä, että toteutuuko kuvio, ei voi tietää, mutta aika pelottavan selkeä kuvio on syntymässä. Pahimassa tapauksessa lasku saattaa jatkua noin 5000 pisteeseen asti, sillä necklinen jälkeinen lasku on yleensä suunilleen yhtä monta pistettä kuin pään ja necklinen välinen pistemäärä. Sanon kuitenkin rehellisesti, että en tiedä kuinka hyvin tämä kuvio toimii kun puhutaan indeksistä. Aikomukseni on kuitenkin vielä hetken odottaa ostojen kanssa, että näen mihin ollaan menossa. Jos hinta lähtee nousuun necklinen kohdattuaan, niin puhumme jo aivan eri kuviosta. Silloin kyseessä on kolmio ja kurssin suuntaa ei voi varmaksi sanoa, mutta vahva liike suuntaan tai toiseen on edessä. Seurataan mitä tapahtuu.



2 kommenttia :

  1. Uskoakseni toimii indekseissä ihan samaan tapaan kuin muutenkin. Target sinne 5200 tasolle ja sitten tilanteen mukaan ostotoimareita sisään isolla kädellä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin! Sitä on indeksiä tosiaan aika vaikea myydä lyhyeksi. Eipä tuota tullut ajateltua kirjoitusvaiheessa. :) Kiitos kommentista!

      Poista