keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Hidasteita matkallani.

   Kuten varmasti lukijat jo tietävät niin toteutan saarnaamaani itsekin. Päämääräni on taloudellinen vapaus tietyn ajan kuluttua. Nyt kuitenkin viimeaikoina on tullut hieman pomppuja eteen ja säästöjen kartuttaminen ja jopa niiden pitäminen on ollut hieman haasteellista. Ensimmäinen töyssy tuli vastaan viime joulukuussa kun päätimme erota naisystäväni kanssa. Vaikka pyrkimyksenämme oli pehmeä lasku yksin asuvien joukkoon niin kulut nousivat molemmilla rajusti erilleen muuton yhteydessä. Syy tähän on se, että yhteinen asuntomme on vielä remontissa, emmekä näin ollen voi myydä sitä vielä. Asumiskustannukset siis melkein tuplaantuivat. Tämä saa aikaan sen, että minun on hyvin vaikea löytää sijoitettavaa pääomaa tarpeeksi normaali tuloistani. Olen kuitenkin pyrkinyt laittamaan sivuun edes jotain jokaisesta palkasta. Viimeaikoina kuukausittaiset sijoitukset eivät ole olleet tarpeeksi isoja suunnitelmani toteutumiseen, mutta otan itseni kiinni myöhemmin kun tilanne tästä paranee. Olen myös pyrkinyt hankkimaan lisätuloja työn ohella, jotka olen sijoittanut kokonaisuudessaan.


   Toinen kolhu tuli pankilta. Tämä ei niinkään vaikuttanut suoraan menoihin, vaan pääomatulojeni määrään. Tammikuussa löysin loistavan sijoitukseksi kelpaavan kiinteistön. Paritalon. Myyjän kanssa oli keskusteltu jo asiat aika selväksi ja todelliset remonttitarpeet ja kulut olivat jo tiedossa. Kaikki laskelmat olivat valmiina. Olisin saanut hieman yli 6 prosenttia tuottoa ensimmäisenä vuotena. Vuokralaiset olivat valmiina ja he olivat pitkäaikaisia. Täydellinen kohde, mutta pankit päättivät olla myöntämättä lainaa. Tämä jouhtui siitä, että finanssivalvonta oli juuri edellisellä viikolla ohjeistanut pankkeja uusien sijoituslainojen suhteen. Ei rahaa ilman rahaa. Lainan vakuuttamattoman osan vakuudeksi ei käynyt enää mikään omistus tai henkilötakaus vaan se osuus piti löytyä rahana. Tähän en suostunut ja lähes täydellinen sijoitus jäi ostamatta.

   Kolmas pomppu tuli vastaan huhtikuussa kun työpaikkani päätti järjestää yhteistoimintaneuvottelut. Asia on vielä auki, mutta riski potkuille on nyt olemassa. Tämä ei tällä hetkellä hidasta säästämistäni, mutta minun on pakko valmistautua pahinpaan mikä tarkoittaa tulojen katkeamista väliaikaisesti. Asia selviää parin seuraavan kuukauden aikana. Tärkeää minulle on nyt se, että onnistun elämään niin, että sijoitukseni säilyy koskemattomina. Sijoitettu euro ei koskaan saa tulla pois sijoituksista tai se ei tuota enää mitään.

   No mutta elämässä tulee vastoinkäymisiä eikä niiltä voi koskaan täysin välttyä. Nyt minun täytyy vain keksiä ratkaisut hidasteisiin, jotta pääsen taas jatkamaan täysillä eteenpäin kohti taloudellista riippumattomuutta. Mukavaa kesää kaikille!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti