torstai 5. toukokuuta 2016

Salkkuni sisältö - Maalis- ja Huhtikuu 2016

Parin kuukauden kirjoitustauko on nyt takana. Päätin jättää Maaliskuussa katsauksen kirjoittamatta, koska se olisi ollut erittäin tylsää luettavaa. Minulla oli edelleen ongelmia vuokralaisen kanssa ja salkkuni pysyi edelleen lähes muuttumattomana. Jopa olemassa olevien omistusten kehitys oli tylsää parin prosenttiyksikön sisällä liikehdintää. Nyt on kuitenkin asiat vähän taas saanut eloa ja uusia osakkeitakin on salkkuihin tullut.

Salkkuni on jotenkin ajautunut nyt siihen tilaan, että mitään ei tapahdu. Viimeisen puolen vuoden aikana liikettä suuntaan ja toiseen on kyllä jonkin verran ollut, mutta ne ovat korjaantuneet erittäin nopeasti taas takaisin samaan tylsään linjaan. Jotta pääsisin takaisin kiinni hyvään kasvuun, tulisi minun tehdä muutoksia omistuksiin, mutta paria yhtiötä lukuun ottamatta en pysty perustelemaan sitä itselleni. Esimerkiksi Realty income(O) ei ole minusta tällä hetkellä myyntilistalla. Paljon puhutaan siitä kuinka se on saavuttanut lakipisteensä, mutta niin on jankutettu jo lähes viime vuosituhannelta asti. Yrityksen ansaintamalli on loistava ja hankintahintani kyseiselle osakkeelle on matalahko. Mahdollinen kurssin korjaus ei todennäköisesti yltäisi edes minun hankintahintaan. Myymällä tämän position pelaamisen ja ennustamisen perusteella pilaisin tämän osakkeen kertyneen efektiivisen osinkotuoton. Pieni mieleni luo samankaltaisia perusteluja lähes kaikille omistuksilleni:

Nokia = todellisuudessa arvokkaampi kuin nyt (en myy)
LTC = rauhallinen kuukausittaista osinkoa maksava yhtiö (en myy)
Taaleri = potentiaali löytyy vaikka mihin, salkun tasapainotus käynyt tämän osilta mielessä. (mutta en myy)
Twitter = sain nämä osakkeet ilmaiseksi. (eli en myy koskaan) 
T, ABT, ADM = Osinkoaristokraatteja (en myy, ellei käteisen tarve asuntokaupoissa ole pakollinen)
KHC on nyt ainut minkä voisin myydä tai siirtää Nordnettiin. Laadukas yhtiö toki, mutta ei tuota tällä hetkellä minulle mitään, koska se on ainut osake Interactive brokers tililläni ja tilin kulut syövä tuotot lähes täysin.

Tämmöisten asioiden kanssa nyt painin. Antaa salkun nyt vaan olla. Ostelen nyt vuokratuotoilla osinkoaristokraatteja kuukauden tai kahden välein. Toivottavasti ne hankinnat vähän maustavat salkkua. Yksi ainakin maustoi, tosin pahalla mausteella. Siitä hieman lisää myöhemmin artikkelissa.

Aiheeseen...

Salkkujeni TWR-tuotto viimeiseltä kahdelta täydeltä kuukaudelta on ollut -2,24%. Näyttää pahalta, mutta todellisuudessa salkkuni on pysytellyt tasaisena. Kyseinen lukema johtuu siitä, että 1.3. salkkujeni arvo oli korkeimmillaan aikoihin ja taas 30.4. oli kaavion matalimpia kohtia.

TWR 1.3.-30.4.2016

Osinkoja on tullut 0,76% Maaliskuun ensimmäisen päivän arvosta. Vuositasolle muutettuna 4,55%. Tähän olen tyytyväinen. Osingon maksajia olivat KHC, ADM, O, LTC ja TAALA. Tähän asti kuluneen vuoden osinkotuotto on ollut vuositasolle muutettuna 4,18% vuoden ensimmäisen päivän arvosta ja se on aika hyvin linjassa tavoitteeni(4%) kanssa. Olen aika luottavainen, että tulen tänä vuonna pysymään tässä tavoitteessa.

Nettovarallisuuteni on noussut tällä aikajaksolla 3,27% Maaliskuun ensimmäisestä arvosta. Tämä olisi voinut olla parempikin, mutta kuten edellisessäkin katsauksessa kerroin, niin minulla oli ongelmia vuokralaisen vuokranmaksun kanssa. Tavoite tälle ajanjaksolle oli 6%, mutta siihen ei nyt yltänyt heikon pörssimenestyksen ja vuokratuottojen heikkouden vuoksi.

Salkkujeni rakenne on hieman muuttunut viimeisen katsauksen jälkeen. Lisäsin hieman Nokiaa Nordnetin tarjoamana ilmaisena kaupankäyntipäivänä ja täysin uusi lisäys salkkuun on Abbot Laboratories.


Abbot Laboratories(ABT):
Tämä yhtiö on suuri vuonna 1888 perustettu yhdysvaltalainen terveydenhoitoalan yhtiö. Heillä on toimintaa yli 150 maassa. Kyseinen yhtiön on myös niin sanottu osinkoaristokraatti ja se on nostanut osinkoaan vuodesta 1973 lähtien. Syy miksi hankin tätä salkkuuni on, että minulla ei ole vielä terveydenhoitoon liittyviä yhtiöitä salkussa, jos LTC:n ja O:n kiinteistöjä ei lasketa. Lisäksi suurena painona valinnassani oli osingon turvallisuus. Ikävä kyllä pian ostoni jälkeen ABT ilmoitti kahdesta erillisestä yritysostosta, joiden vuoksi kurssi romahti reilun 10% ostohinnastani. On vielä epäselvää toteutuuko molemmat kaupat, joten pidän reaktiota liioiteltuna. Sijoittajat eivät pitäneet siitä miten näiden kauppojen rahoitus on tarkoitus hoitaa ja lisäksi sijoittajat epäilevät kahden yhtäaikaisen kaupan kannattavuutta nykyisten omistajien näkökulmasta. Kirjoitan tästä todennäköisesti lisää myöhemmin kun asiat hieman selviävät.

______

Miten sinun sijoitukset ovat pärjänneet näinä hieman masentuneina aikoina? 
Jätähän kommentin alle!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti