sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Salkkuni sisältö - Joulukuu 2014

   Kuten kerroin edellisessä tekstissä, olen ottanut käyttöön toisenkin osakevälittäjän. Interactive Brokers on välittäjänä erittäin suosittu varsinkin rapakon toisella puolella. Vastaava eurooppalainen versio on Saksassa majaansa pitävä LYNX. IB omistaa myös LYNXin. LYNX on vastikään avannut myös suomenkielisen version ohjelmistostaan. Suosittelen lämpimästi kaikille vähänkään enemmän kauppaa käyville. Hinnat ovat todellakin kilpailukykyiset aikaisempaan tarjontaan verrattuna. Toki ihan pienellä alkutalletuksella ei mukaan pääse. IB:llä minimi alkutalletus on 10000 dollaria ja LYNX vaatii muistaakseni hieman vähemmän, olisikohan ollut 3000€. LYNXin kautta ei kylläkään voi käydä kauppaa Helsingin pörssissä, mutta se ei välttämättä ole ollenkaan huono asia.


   Nyt salkkuni kimppuun. Aloitetaan Nordnetin salkusta, josta olen jo kerran kirjoittanutkin. Salkku on muuttunut jonkin verran viimeisen vuoden aikana. Viimeisen vuoden kehitys on ollut 16.3%, joten ihan kelvollisesti on mennyt. Toki paremminkin olisi voinut arvonnousua tulla. Osinkoja Nordnetissä tänä vuonna on tullut varsin aneemiset 2% tämän päivän kokonaisarvosta. Nordnetissä on 46.6% kaikista sijoituksistani.

Nykyään salkussa on seuraavien yhtiöiden osakkeita (suluissa osuus kaikista sijoituksistani):

Taaleritehdas   (5.88%)
Altisource Residential Corp   (4.44%)
Canon   (3.12%)
Whitestone   (4.54%)
Talvivaara!!   (0.81%)
Raute   (0.67%)
Nokian renkaat   (4.95%)
Nokia   (5.23%)
F-secure   (0.91%)

Lisäksi omistan osuuksia Nordnetin "super" rahastoista:

Ruotsi   (4.21%)
Tanska   (4.11%)
Suomi   (4.2%)
Norja   (3.53%)

   Kuten huomaatte olen luopunut muutamasta omistuksesta. Olen ostanut tilalle hyviä osingon maksajia ja hieman riskiä talvivaaran muodossa tuomaan lisämaustetta salkkuun. Toki jos nyt saisin uudestaan tilanteen arvioida niin en edes harkitsisi Talvivaaran ostoa. Oppirahoja, oppirahoja. Nyt voin ainakin sanoa, että yksi omistamistani yhtiöistä on tehnyt konkurssin. Taaleritehdas on niinikään tuomassa vähän makua salkkuun. Toki sillä on mennyt mainiosti viime aikoina ja odotan, että trendi ei ole ihan hetkeen kääntymässä. Osa omistuksista on niin sanottua absoluuttista tuottoa antavia sijoituksia eli olen myynyt omistukseni jättäen vain voitot osakkeiksi salkkuuni. Näin ollen en ole maksanut niistä tavallaan mitään. Siitä johtuu matalat osuudet salkusta (pois lukien Talvivaara, joka vain yksinkertaisesti kuihtui). Rahastoja halusin ostaa vain, koska en keksinyt juuri sillä hetkellä parempaakaan sijoituskohdetta ja koska kaupankäynti kyseisillä rahastoilla on ilmaista, niin voin pitää kassani niissä ja tilanteen koittaessa saan ne nopeasti pois.

   Seuraavaksi tutkitaan IB salkkuani. Salkku on ollut voimissaan vasta 3 täyttä kuukautta, mutta muutan laskemani prosentit vuositasolle. Salkun kehitys on ollut varsin surkeaa, sillä ajoitin vahingossa suuria ostoja lokakuun alkuun ja kaikkihan me huomasimme mitä lokakuun puolessa välissä tapahtui. Crash!! Salkku on kuitenkin toipunut siitä kohtuullisesti. Salkun kehitys vuositasolla on ollut -6% eli ensimmäisten kolmen kuukauden aikana kehitys oli -1.5%. Osinkoja on tullut vuositasolla 3.16% eli 0.79% ensimmäisen kolmen kuukauden aikana. Osa yhtiöistä maksaa osinkoa neljännesvuosittain, joten kaikkien yhtiöiden osingot eivät ole vielä tulleet perille. Osinkotuoton odotan olevan hyvä tässä salkussa ja yhtiöiden valinta on perustunut isolta osin siihen. Toki mukana on myös isoja ja vakaita yhtiöitä tuomassa tasapainoa syklisille yhtiöille.

Tähänkin salkkuun mahtuu yksi iso pettymys ja se on Seadrill. Öljyn hinnan romahtaessa Seadrill romuttui. Positio on tällä hetkellä 59% miinuksella. Öljyn hinnan romahtaminen teki minulle muutenkin hieman hallaa. Norjan rahasto kärsi siitä sekä Nokian renkaat kärsi siitä Venäjän heikentyneen taloustilanteen vuoksi.

Tässä vielä yhtiöt joita omistan IB:n välityksellä:

BANCO BRADESCO   (5.66%)
FORD MOTOR   (8.24%)
FIFTH STREET FINANCE   (2.25%)
KKR & CO   (6.48%)
COCA-COLA   (5.71%)
KRAFT FOODS   (6.86%)
ALTRIA   (7.82%)
PROSPECT CAPITAL   (5.68%)
SEADRILL   (3.23%)

Haluatko lukea lisää kuukausikatsauksiani? Löydät ne täältä!
______

Jää ihmeessä seuraamaan blogiani ja jätä kommenttisi. Mitä olet mieltä salkuistani? Mitä aiheita odotat blogilta tulevaisuudessa?

2 kommenttia :

  1. Moi!
    Blogisi ohjautuu ainakin Blogilistalta väärin. Se yrittää sivulle saastamallarikkaaksi.com ja tähän blogspotin osoitteeseen täytyy etsiytyä mutkan kautta. Kaikki eivät varmaan jaksa seurata jos linkkien klikkaukset johdattavat vain "Sivua ei löydy" -näkymään :)

    VastaaPoista