torstai 5. maaliskuuta 2015

Salkkuni sisältö - Helmikuu 2015

   Helmikuu oli toiminnantäyteinen kuukausi minulle. Normaalisti minulle kertyy 1 toimeksianto kuukaudessa jos sitäkään ja Helmikuussa niitä kertyi 5. Luovuin Tanskan ja Ruotsin superrahastoista ja ostin Oriola-KD:n, Restamaxin sekä Suomisen osakkeita. Rahastojen myyntivoitto oli vielä parempi kuin Helmikuussa myymäni Suomen rahaston. Ruotsin rahaston voitto oli 17,23% (vuositasolla noin 42%) ja Tanskan rahaston voitto oli 14,07% (vuositasolla noin 34,24%).

   Kaikkien salkkujeni TWR oli Tammikuun tapaan erittäin hyvä myös Helmikuussa. TWR-tuotto oli 6,62% ja vuositasolle muutettuna 86,3%. On selvää, että tällaisella tasolla ei kehitys voi pysyä ja siksi odotankin Maaliskuulta jo huomattavasti maltillisempaa kehitystä. Ehkä jopa korjausta alaspäin. Osingot olivat heikot Helmikuussa. Vain 0,118% sijoitusteni Helmikuun viimeisen päivän arvosta. Vuositasolle muutettuna 1,54%. Pettymys.
   Palaan vielä hieman Joulukuun viimeisellä viikolla tekemääni Rauten takkaukseen. Ajoitus osui täydellisesti kohdalleen ja sain hankittua viimeiset halvat Rauten osakkeet tuolloin. Siitä päivästä lähti nousu ja hyvä tulosjulkistus vielä voimisti entisestään nousua. Siihen kauppaan en voi olla kuin erittäin tyytyväinen. Myönnän kyllä, että tuossa kaupassa oli sitä kuuluisaa onnea isolla kauhalla annosteltuna. Raute on edelleen salkussani ja pysyy siellä nyt vielä ainakin hetken. Myyn sen kuitenkin todennäköisesti melko pian, koska vaihto on normaalitilanteessa liian pieni minun makuuni.

   Kun olin luopunut Superrahastojen osuuksista, jäin pohtimaan mihin rahani sijoittaisin kunnes tarvitsen niitä myöhemmin ja päädyin lukemaan hieman Restamaxista. Ostin Restamaxia ns. "pelilapuksi" eli otin riskin ja ostin sitä päivää ennen tulosjulkistusta. Tarkoitus oli alunperin omistaa osaketta päivän tulosjulkistukseen asti, jonka jälkeen myydä pois jos tulos oli mitä odotettiin tai parempi. Restamax on kovin pienivaihtoinen osake ja siitä syystä "valuu" pikkuhiljaa alas. Tulos kuitenkin muutti sen verran mieltäni, etten myynyt osaketta heti. Se jäi toistaiseksi salkkuuni, mutta kun käteisen tarve tulee ajankohtaiseksi, olen valmis myymään osakkeet.

   Rahaa rahastojen myynnistä jäi vielä toiseenkin ostoon ja se oli Oriola-KD, joka kiinnosti yksinkertaisesti siitä syystä, että yhtiö myi Venäjän toimintonsa ja näin ollen poisti ison riskitekijän toiminnastaan. Ikävä kyllä huomasin kyseisen osakkeen hieman jälkijunassa, mutta kelkkaan on parempi hypätä myöhään kuin ei milloinkaan jos kyseessä on hyvä kelkka.

   Talletettuani hieman lisää rahaa Nordnetin salkkuun olin taas osakepoiminnan edessä. Tällä kertaa en vain tiennyt yhtään mitä ostaisin, koska edelleen odotin Maaliskuulta korjausta kursseihin ja siistä syystä en oikein uskaltanut ostaa alkuvuonna huimasti menestyneitä lappuja. Hieman osakelistaa tutkittuani ja ystäväni pienen johdattelun ansiosta, päädyin lukemaan Suomisesta. Vuoden 2014 vuosikertomus oli ilo lukea ja se valoi uskoa tulevaan. Päädyin ostamaan Suomista varsin lyhyellä pohdinnalla vaikka osake oli noussut viimekuukausien aikana jo erittäin voimakkaasti. Toivotaan, ettei se kostaudu minulle.

   Koska kirjoitan tätä jo muutamia päiviä Maaliskuun puolella, niin jätän osakepainot pois salkkujeni sisältöä esitellessäni. Maaliskuun katsauksessa ne kuitenkin palaavat kuvioihin. Aloitetaan taas Nordnetin salkusta:

ALTISOURCE RESIDENTIAL CORP
CANON
F-SECURE
NOKIA
NOKIA TYRES
ORIOLA-KD
RAUTE
RESTAMAX
SUOMINEN
TAALERITEHDAS
TALVIVAARA
WHITESTONE

NN SUPERRAHASTO NORJA

Interative brokersin salkku on pysynyt ennallaan:

REALTY INCOME
FORD MOTOR
KRAFT FOODS GROUP
BANCO BRADESCO
FIFTH STREET FINANCE
ALTRIA GROUP
SEADRILL
COCA-COLA
PROSPECT CAPITAL

Haluatko lukea lisää kuukausikatsauksiani? Löydät ne täältä!
_____

Palataan salkkuihin taas kuukauden päästä. Onko sinulla artikkeliehdotuksia? Mistä haluaisit lukea?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti