keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Salkkuni sisältö - Maaliskuu 2015

   Maaliskuussa tuli salkkuihin isoja muutoksia. Myin pois lähes kaikki osakeomistukset Nordnetistä ja osan myös IB:n salkusta. Syy tähän oli se, että siirryn osittain nyt asuntosijoittamiseen ja pankkini vaati kohtalaisen isoa omarahoitusosuutta. Maaliskuun myynneillä rahoitan 15%:n käsirahan ja Huhtikuussa tulen tekemään vielä lisää myyntejä rahoittaakseni loput omarahoitusosuudesta. Olen puhunut asuntosijoittamisesta jo vuosia ja nyt kohdalle sattui loistava tilaisuus. Palaan kohteeseen mahdollisesti myöhemmin hieman tarkemmin kun kaupat ovat ohi ja olen virallisesti omistaja.

   Jätin toistaiseksi myymättä eniten arvoa saaneet osakkeet säästyäkseni isolta veropommilta ensi vuonna, mutta osan niistäkin joudun myymään vielä tämän kuun aikana. Luovuin myös heti Talvivaaran jälkeen surkeimmasta sijoituksestani, Seadrillistä, jolla teinkin aika raskaat tappiot. Kyseessä oli ensimmäinen kerta kun realisoin suuren tappion, mutta se helpottaa hieman verojen kanssa ensi vuonna. Tappiota tein Seadrillillä noin -65%. Tosin voi hyvinkin olla, että se palaa salkkuun myöhemmin.   TWR oli Maaliskuussa 4,82%(vuositasolla 56,75%), mikä on huomattavasti parempi kuin odotin. Viimeaikoina ostamani osakkeet kehittyivät varsin suotuisasti lyhyessä ajassa ja se antoi tukea salkkujen arvon kehitykselle. Lisäksi Kraft Foods yllätti markkinat muhkealla osingolla, joka lähetti osakkeen huimaan nousuun. Näin kävi lyhytaikaisten omistusten kanssa.

Restamax: osto 19.2 --> myynti 23.3 (voittoa 12,38%)
Oriola-KD: osto 19.2 --> myynti 16.3 (voittoa 15,03%)
Suominen: osto 26.2 --> myynti 19.3 (voittoa 10,87%)
Procter&Gamble: osto 4.3 --> myynti 19.3 (tappiota 1,49%)

   Procter&Gamble oli virhe, mutta sille on syynsä. En vielä ostovaiheessa tiennyt tarvitsevani nopeasti käteistä ja kun ostin sitä Maaliskuun alussa ajatuksena oli pidempi horisontti. Varsin pienellä opetuksella selvisin kuitenkin.

   Osinkoja Maaliskuussa tuli ihan kohtalaisen tyydyttävästi. 0,35% Maaliskuun ensimmäisen päivän arvosta. Vuositasolle muutettuna 4,22%.

Salkkuihini jäi myyntien jälkeen seuraavia yhtiöitä: (laskettu eilisen päivän salkkujen arvolla)

Nordnet:
NOKIA (osuus osakesijoituksista 8,87%)
TAALERITEHDAS (osuus osakesijoituksista 13,91%)
talvivaara(kunpa pääsisin tästä eroon) (osuus osakesijoituksista 1,34%)

IB:
KRAFT FOODS (osuus osakesijoituksista 20,44%)
REALTY INCOME (osuus osakesijoituksista 13,68%)
COCA-COLA (osuus osakesijoituksista 17,64%)
FORD MOTOR (osuus osakesijoituksista 16,89%)
PROSPECT CAPITAL (osuus osakesijoituksista 11,89%)

Käteisenä 0,96%

Haluatko lukea lisää kuukausikatsauksiani? Löydät ne täältä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti